,

Андрій Заводян: «Виступ «Яско» у Кубку України – це не фарт, а кропітка робота команди!»

8 Квітня, 2020, 9:42

Гравець вінницького футзального клубу «Яско» дав оцінку виступу команди у Кубку України та поділився її планами на майбутнє.

 

 Чи завершили ви свої виступи у чемпіонаті міста до початку карантину?
– Так, нам вдалося перемогти. Ми мали їхати до Львова на всеукраїнський фінал АФЛУ. Насправді, прикро, що змагання перенесли, оскільки команда перебувала у досить непоганій формі.

– Як вважаєте, чи має відбутися всеукраїнський фінал АФЛУ після завершення карантину?
– По-перше, я разом з деякими хлопцями з команди вже брав участь у всеукраїнському фіналі АФЛУ та ставав переможцем у складі «Енергетика». Також, здобував призи і з «Володимиром». Звичайно, бажання зіграти на всеукраїнському фіналі АФЛУ у нас дуже велике. Ми для цього і проводимо сезон у Вінниці, аби перемогти й протистояти іншим чемпіонам. Це шанс довести собі, що ми давно беремо участь в аматорських змаганнях, і зобов’язані підтверджувати свій високий рівень.

– Як оціните цьогорічний виступ у Кубку України?
– Багато хто відзначає, що «Яско» є аматорською командою, яка зуміла дійти до чвертьфіналу. Насправді, ми не перший рік граємо разом. У нас досить непоганий колектив. Я вважаю, що ми цього заслужили. Виступ «Яско» у Кубку України – це не фарт, а кропітка робота команди! Минулоріч багато хлопців також вийшли до 1/8 фіналу у складі «Володимира». Якщо взяти результати аматорських команд, то дійсно – найвищий результат продемонстрували «Яско» та «SKIDKA». Насправді, перед протистоянням з «ДЕ ТРЕЙДИНГОМ» ми недорахувалися двох основних гравців, тому було важкувато. За їхньої наявності все могло б скластися інакшим чином.

– Тим не менш, команда так і не зіграла з представником Favbet Екстра-ліги. Було таке бажання?
– Так. Насправді, хотіли зіграти з представником найвищого дивізіону. Було б цікаво перевірити свої сили у протистоянні з командою такого рівня. До того ж, не довелося б їхати так далеко.

– Розкажіть, яке головне джерело фінансування «Яско». Це одна людина або ж декілька інвесторів?
– Президентом «Яско» є Ярослав Скоромний. Він займається фінансуванням. Все лежить на його плечах.

– Нещодавно було оголошено про контроль за дотриманням правила «один гравець – одна команда». Якою є Ваша думка з цього приводу?
– Особисто для мене воно не відіграє якоїсь ролі, оскільки я не у тому віці, щоб грати за декілька команд. Раніше я б можливо, відповів би інакшим чином. Зараз я вважаю, що це є правильним рішенням. Людина грає за одну команду, і має віддавати свої сили на всіх рівнях саме за неї, а не створювати собі потенційні можливості для травм в інших змаганнях та колективах.

– Які плани на майбутнє у «Яско». Цікаво було б спробувати свої сили у Першій чи Другій лізі?
– У Другій лізі я ставав володарем золотих медалей у складі «Володимира». Це вже пройдений етап. Наш президент є досить амбіційною людиною. Хлопці однозначно хотіли би грати на всеукраїнському рівні. Якщо все буде добре – то, можливо, наступного сезону все так і станеться.

Джерело – futsalua.org

 

Читайте також: