Анна Миргородська: «Наші дівчата почали стабільно входити до першої десятки, п’ятірки і навіть до трійки призерів на чемпіонатах України»

28 Листопада, 2021, 10:08

Вінниця приймала чемпіонат області з художньої гімнастики. В змаганнях взяло участь 16 спортсменок. На вищу сходинку п’єдесталу пошани піднялася Лейла Юсіфзаде, на другому місці – Ліза Аралова, третьою стала Ірина Дехтяр. З сьомого по одинадцяте грудня на дівчат чекає серйозний екзамен в Ужгороді, де відбудеться чемпіонат України. Детальніше про підготовку до національної першості «Вінницькій Арені» розповіла президент обласної федерації художньої гімнастики Анна Миргородська.

– Анно, вже відомо, скільки спортсменок увійде до збірної Вінниччини?

– Плануємо включити тридцять шість дівчат. По шість на кожну вікову категорію. Чемпіонат країни – наймасовіше змагання такого рангу у цьому році.

– Які міста і райони представлені у нашій команді?

-Окрім Вінниці, є спортсменки з Калинівки і Козятина. Тобто тих міст, де художня гімнастика розвивається на найбільш високому рівні і де є зірочки із нашого виду спорту.

– Давно разпочали підготовку до головного старту сезону?

– Авжеж, ще з літа. Вже тоді після відбору зібрали команду і розпочали інтенсивні тренування. Займаємося разом у спортзалі поліції, що на Кореї. Збірниці з інших міст також приїздять на ці тренування. Збори тривають й зараз. Проходитимуть вони безпосередньо до чемпіонату України. Працюємо без вихідних.

Анна Миргородська: «Наші дівчата почали стабільно входити до першої десятки, п’ятірки і навіть до трійки призерів на чемпіонатах України»

– У нашій збірній є майстри спорту? На кого особливо можна розраховувати в плані здобуття медалей?

– Майстри, зрозуміло, в нашій команді є. Але особливо покладаємо надії на лідера збірної Вінниччини – Лейлу Юсіфзаде. Вона виступатиме за програмою кандидатів у майстри спорту України. Також дуже розраховуємо на успішний виступ наших найменших учасниць – команди третього розряду. Вони демонстрували хороші результати на попередніх змаганнях.

– На останніх чемпіонатах України чітко спостерігається прогрес вінницьких гімнасток. Зрозуміло, на це в першу чергу впливає наполеглива праця на спортсменок і тренерів.Є ще якісь позитивні фактори?

– Останнім часом наші дівчата почали стабільно входити до першої десятки, п’ятірки і навіть до трійки призерів на чемпіонатах України. Нагадаю, на останніх таких змаганнях у нашому місті вінничанки в групових вправах здобули срібло за програмою кандидатів у майстри спорту і золото серед спортсменок першого розряду. Позитивним фактором, безумовно, є збільшення бюджетного фінансування нашого виду спорту.

Читайте також: