«Блискавки» приймають «Дніпро». «Зубри» на екваторі чемпіонату

17 Грудня, 2021, 16:12

Вихідними «Вінницькі Блискавки» зіграють заключні матчі цьогорічної частини чемпіонату серед команд вищої ліги. Суперниці вінничанок – БК «Дніпро-СДЮСШОР№5». Зустрічі відбудуться 18 і 19 грудня на майданчику нашої команд. Без глядачів. Трансляції на YouTube каналі Баскетбол City. Початок матчів о 17.00 та 12.00.

У попередньому турі «блискавки» зазнали поразок від лідера першості – «КСЛІ-Київ-Баскет» (48:93 і 40:83) та скотилися на четверту сходинку турнірної таблиці. Не обійшлася без наслідків і домашня перемога подолянок над Броварами. Двадцять восьмого листопада наші баскетболістки здолали суперниць з мінімальним рахунком – 68:67.

«Блискавки» приймають «Дніпро». «Зубри» на екваторі чемпіонату

Згодом команда з Київської області звернулася з запитом до експертної комісії ФБУ  щодо правомірності дій арбітрів цього матчу. Комісія підтвердила помилковість дев’яти з п’ятнадцяти суддівських рішень, наданих клубом.

В результаті, Миколу Здирку та Сергія Слободянюка відстороненням від роботи рефері на один місяць. Окрім того, вони мають сплатити штраф. Про це повідомляють на сайті національної федерації баскетболу. Нагадаємо, Микола Здирка очолює чоловічу команду «Вінницькі Зубри».

«Блискавки» приймають «Дніпро». «Зубри» на екваторі чемпіонату

Микола Здирка очолює БК «Вінницькі Зубри»

Тим часом його підопічні розпочинають другу частину першого етапу національної першості серед команд першої ліги. Ігри відбудуться також 18 і 19 грудня. На екватор регіонального етапу вінничани вийшли, перебуваючи на третій позиції у групі «Поділля». В останніх зустрічах вони двічі поступилися на виїзді лідеру групи – команді Чернівців (113:119, 86:111).

Розпочали сезон у першій лізі 36 команд, які розбиті на п’ять груп. На даній стадії учасники чемпіонату грають в групах за територіальним принципом у чотири кола. Далі боротьбу за нагороди продовжують по три найкращі команди з кожної групи та одна четверта з найкращим результатом. Починаючи з 1/8 фіналу вони грають у плей-оф до двох перемог.

Читайте також: