Дайджест «Вінницької Арени». Національний вимір

2 Травня, 2023, 17:30

ВОДНІ ВИДИ. Чотирнадцять нагород здобули представники Вінниччини на Кубку України з веслування на байдарках і каное присвяченому олімпійській чемпіонці Юлії Рябчинській. В активі подолян чотири золотих, три срібних і сім бронзових медалей. Змагання проходили в Умані. В них взяли участь близько 470 спортсменів у складі 27 команд. Вони стали відбором до Кубку Європи, який наприкінці цього місяця прийматиме Познань.

СПОРТИВНА АКРОБАТИКА. П’ять днів у Вінниці тривали чемпіонат України та Кубок України зі стрибків на батуті. До міста над Бугом приїхали команди з восьми областей. Загалом понад 140 атлетів, серед яких чемпіони міжнародних змагань та призери чемпіонату Європи. Господарі здобули дві срібні нагороди. Призерами стали Микита Лукʼянович і  Олександр Кобилянський.

ЄДИНОБОРСТВА. Дмитро Пентюк з села Ободівка виборов «золото» національної першості з вільної боротьби серед юнаків і дівчат не старше 15-ти років. Він боровся у ваговій категорії 85 кілограмів. Окрім нього срібною призеркою змагань стала представниця Вінницької ДЮСШ №5 Валерія Їжаківська. Дівчина виступала у категорії 62 кг.

РАДІОСПОРТ. Представники восьми областей змагалися за нагороди першості країни у Дубно. Подоляни вибороли 11 золотих, дві срібних та шість бронзових медалей. У підсумку в наших земляків третє командне місце. Попереду тільки Київ і Волинська область.

Дайджест «Вінницької Арени». Національний вимір

ЄДИНОБОРСТВА. Вихованці Вінницької ДЮСШ №5 вибороли три золотих, срібну і дві бронзові нагороди чемпіонату країни з боротьби на поясах. Зокрема на вищу сходинку п’єдесталу пошани піднялися Ірина Гребенчук (70 кг), Дмитро Зілецький (90 кг) та Важа Даіаурі (+100 кг). Змагання проходили у Львові серед борців усіх вікових груп.

У Вінниці відбулася звітно-виборна асамблея обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Її учасники обрали лідерів олімпійського руху. В результаті на посаді голови відділення НОК України у Вінницькій області олімпійського призера Павла Хникіна змінив голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов

ЄДИНОБОРСТВА. У Києві провели чемпіонат України з рукопашного бою пам’яті загиблих захисників України. Вінниччину представляли 28 бійців. Вони вибороли вісім золотих, чотири срібних та десять бронзових медалей. Національна першість зібрала близько 700 спортсменів різного віку з обох берегів Дніпра.

Дайджест «Вінницької Арени». Національний вимір

ЄДИНОБОРСТВА. Третє командне місце серед спортсменів 2005-2006 р.н. посіла збірна команда Вінниччини на чемпіонаті країни з бойового самбо у розділі «Лайт». Дані змагання також проходили у столиці. Честь області захищали вихованці клубів «Козак» (Погребище) і «Боєць» (Хмільник). В активі подолян 5-ть нагород:

ЄДИНОБОРСТВА. У Львові відбувся чемпіонат України з кікбоксингу ISKA. Близько 600 спортсменів у складі двадцяти команд боролися за нагороди та місце у складі національної збірної. Нашу область представляли клуби з Вінниці, Липівця та Жмеринки. Подоляни здобули близько сотні нагород різного гатунку.

Публікація підготовлена за матеріалами обласного управління спорту і рухової активності

Читайте також: