У минулому турі «Ниві» вдалося перервати неприємну серію без перемог, яка складала сім матчів. Вона в гостях перемогла «Любомир» (Ставище). Отже, до поєдинку з «Чайкою» вінничани готувалися у доброму настрої. Чого не можна було сказати про їх суперника. Борщагівці тиждень тому зазнали найболючішу поразку у цьому сезоні, програвши вдома 0:5 галицьким «Карпатам». І у Вінниці представник Київщини мав довести, що той результат швидше за все слід вважати випадковістю.

Георгієв і Загорулько "підрізали крила" борщагівській "Чайці"

У першому таймі на полі спостерігалася більш-менш рівна боротьба. Часом активніше виглядали вінничани, окремими відрізками – борщагівці. Ніби на підтвердження цього команди створили по одній небезпечній нагоді. Спочатку кращий бомбардир групи «А» другої ліги і одночасно граючий президент «Ниви» Артур Загорулько отримав м’яч від Сербула, втік від Цебра і з лінії карного майданчику пробивав у дальній кут – м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Георгієв і Загорулько "підрізали крила" борщагівській "Чайці"

Згодом гості відповіли своєю атакою, яку у центрі поля почав активний бразилець Нівалдо. Він віддав гарний пас на хід Тименку, Володимир увірвався до карного майданчику і пробив по воротах, але Гурідов потягнув цей м’яч.

Після перерви у складі «Ниви» на поле вийшов Віктор Георгієв. Саме йому судилося стати автором першого забитого м’яча. До речі, гол вийшов дивовижним

Господарі поля атакували лівим флангом, Брижчук протягнув м’яч майже до лицьової, але під пресингом суперника віддав його назад на Загорулька. Артур побачив вільного Георгієва, про якого оборонці «Чайки» просто забули. За мить Віктор вже націлював свою гармату і пробив з 18 метрів точнісінько у верхній кут. М’яч від поперечини влетів у ворота – 1:0.

Георгієв і Загорулько "підрізали крила" борщагівській "Чайці"

Цей гол допоміг Ниві заграти розкутіше, і протягом наступних атак вінничан у воріт Злотаря було по-справжньому гаряче. Врешті-решт господарі поля досягли свого і забили вдруге. Малишкін на правому фланзі атаки «Ниви» притримав Георгієва, і вінничани заробили штрафний. Зі стандарту Граматік зробив навіс на дальню стійку, де без опіки опинився Артур Загорулько, і в один дотик голеадор «Ниви» розстріляв під поперечину ворота «Чайки» – 2:0.

Георгієв і Загорулько "підрізали крила" борщагівській "Чайці"

Майже одразу борщагівці мали чудову нагоду повернутися у гру, але Володимир Тименко не влучив по воротах з вбивчої позиції. У підсумку «Нива» здобула впевнену перемогу і повернула собі сьому сходинку у турнірній таблиці. «Чайка» не може забити три матчі поспіль і опустилася вже на 11-у позицію.

Друга ліга. Група А. Турнірна таблиця:  http://pfl.ua/standings/league/2a

Джерело: сайт ФК «Нива»

Читайте також: