Гольова феєрія при пустих трибунах або як «Нива» розійшлася миром із «Чайкою»

9 Квітня, 2023, 10:56

Вінницька «Нива» та «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) розділяють 3-4 місця за рівності в очках. І перевагу гості мали лише за додатковими показниками. У першому колі «Чайка» Хомутова розгромила вінничан – 3:0. Саме голи Ндукве, Гуськова та екс-захисника Ниви Хохлова дали борщагівцям вирішальну перевагу в турнірній таблиці.

Проте, незважаючи на успішність першого півріччя, команду з Київщини в Вінницю привіз не Денис Хомутов, а вже Сергій Сизихін. Відомий харківський фахівець – не чужий для вінничан. Саме сюди було перевезено ФК «Універ-Динамо» (Харків) від обстрілів міста.

Гольова феєрія при пустих трибунах або як «Нива» розійшлася миром із «Чайкою»

Втім, склад «Чайки» обійшовся практично без весняних новачків – тільки опорник Тищенко з «Васту» вийшов з перших хвилин. Тоді як Кулакевич, Смітюх і бразилець Вендел із «Металіста 1925» починали гру на лаві запасних. Вінничани відразу виставили флангового захисника Грачова – вихованця «Шахтаря», добре знайомого граючому президенту Загорульку. Інші ж новачки, включаючи бразильця Гільєрме з литовського «Мар’ямполя Сіті», матч починали в ролі зацікавлених глядачів.

Початок зустрічі порадував господарів. Швець протягнув м’яч через правий край, відпасував у карний майданчик на Страшкевича, якого прийняв на ногу захисник «Чайки» Хохлов – це пенальті. 11-метровий на 11-й хвилині виконав граючий президент вінничан Артур Загорулько. Ударив у правий від воротаря кут. Той гадав, але не врятував – 1:0. Сьомий гол у чемпіонаті для екс-форварда дубля «Шахтаря», «Маріуполя», «Ворскли» та низки інших клубів.

Гольова феєрія при пустих трибунах або як «Нива» розійшлася миром із «Чайкою»

Закріпити свою перевагу «Нива» не змогла, «Чайка» ж не посипалася після раннього голу. Навіть більше: в ході однієї з атак, яку пасом із глибини починав Вечурко, а продовжив Мнишенко, Дубілей справа ввірвався в карний майданчик і був збитий Борячуком. Олексій Литовченко сильним ударом реалізував пенальті. Він не був бездоганним, дебютант господарів Коваленко ногами зачепив м’яча, проте відбити зовсім не зміг – 1:1. Запахло інтригою, і «Нива» поспішила повернути собі перевагу.

Кілька поспіль стандартів заробили господарі, Чайка було відбилася, проте після виходу з карного майданчика Швеця завалив Пуди. Олександр Борячук виправився сповна за попередню помилку й з лівої ноги в обвід стінки низом направив м’яча в дальній кут. Голкіпер лише чиркнув м’яча руками – 2:1. Для забивного захисника це перший гол у поточному сезоні, зате 31-й на всеукраїнському рівні

Ось тут би закріпити перевагу. Були нагоди. Вже після перерви, здавалося, всі питання в матчі зняв активний Швець. Петрук із глибини поля запустив у прохід Загорулька, той виманив на себе воротаря й відпасував правіше, так що Олексій мав не промахнутися по порожніх воротах – 3:1. Третій гол при чотирьох асистах для молодого півзахисника. Це був переломний момент. Голеадори Остапенка могли забивати ще, натомість ожила та здійснила відіграш Чайка.

Гольова феєрія при пустих трибунах або як «Нива» розійшлася миром із «Чайкою»

Буквально через хвилину Вечурко почав ще одну атаку з глибини поля, пішла довга передача на Литовченка, так що Олексій легким дотиком перекинув воротаря – 3:2. Інтрига заграла новими барвами. Неодноразово виникали моменти біля воріт Коваленка, він виручав команду, а, один за одним, хапалися за голову Ндукве, Гуськов, Литовченко. Та все ж підсумком тиску став порятунок.

Уже в компенсований час другого тайму Литовченко пробивав з убивчої позиції, захисники блокували, гості сигналізували про пенальті. Замість нього – кутовий. Після подачі Пуди пробивав дебютант Стеценко (колишній оборонець Васту), а коли Коваленко відбив м’яча, першим на добиванні опинився інший захисник Артем Махонін. 3:3 – яскрава нічия.

За матеріалами «СпортАрена»

 

 

Читайте також: