«Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом

29 Серпня, 2020, 15:19

 

На розширеному виконкомі Вінницької обласної Асоціації футболу було підбито підсумки сезону і окреслено контури майбутніх змагань. Вів засідання голова цієї громадської спілки Ігор Гатауллін.

В першу чергу спеціальними відзнаками нагородили очільників комітетів ВОАФ Анатолія Голубовича і Василя Бліннікова. Вони досягли 72-річного віку і, згідно статуту цієї громадської спілки, вже не можуть бути присутні в керівних органах. Натомість головою комітету студентського футболу затвердили Ігоря Зарічняка (відомого, як мецената низки турнірів), а керівником комітету дитячого футболу – директора ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова Ігоря Коваля.
Голова технічного комітету ВОАФ, професор ВДПУ Віктор Костюкевич запропонував провести семінар із тренерами вищої і першої ліг обласного чемпіонату. А також спортивні тестування футболістів у районах, де цього забажають.

Йшла мова про забезпечення громадського порядку та безпеки на матчах силами Національної поліції. І про організацію та проведення обласних змагань в умовах карантину. Серед іншого, під час пандемії передматчеве жеребкування (щодо вибору воріт) має проводиться не на полі, а в суддівській кімнаті. Всі учасники спортивної події, окрім суто футболістів, мають бути в захисних масках тощо. Торкнулися і проблеми скорочення (в зв’язку із медичною реформою) в обласному фізкультурному диспансері, де лишилося тільки кілька фахівців.

Спортивний директор ВОАФ Ігор Павленко доповів про результати обласних баталій серед аматорів. Володарем Кубку Вінниччини став ФК «Орлівка» (Теплицький район).  Змагання вищої ліги виграв ФК «Томашпіль», який, на жаль, в новому сезоні знімається з усіх обласних змагань. Його місце в елітному дивізіоні займе переможець першої ліги «Горизонт» (Хоньківці, Могилів-Подільський район). Цей колектив виграв першість із унікальним рекордним результатом – 16 перемог у 16 матчах. В новому сезоні першу лігу поповнять одразу два аматорські колективи – Бару і Могилева-Подільського.

На 9 вересня планується розіграш Суперкубку Вінниччини, який, за традицією, відкриває обласний сезон. На його проведення претендують Липовець і Козятин.

Було затверджено й регламент проведення чемпіонату області серед дитячо-юнацьких команд. Ігор Гатауллін нагадав, що в зв’язку із пандемією, змагання не були дограні. Але ВОАФ нагородила призерів за підсумками першого кола Кубками і медалями.

Ігор Коваль розповів, що в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України незабаром стартують 4 ДЮСШ Вінниччини. В новоствореній еліт-лізі гратимуть ВОДЮСШ ім. Блохіна-Бєланова і «Прем’єр-Нива», в першій лізі – «Темп» (всі – Вінниця) і ДЮФК «Брацлав» (Немирівський район).

Ігор Гатауллін нагадав, що кожна міська і районна федерації футболу за традицією отримають від ВОАФ по 20 тисяч гривень на забезпечення своєї статутної діяльності.  Також буде подаровано комплекти м’ячів кожній команді, яка заявилася до обласних змагань.

Засідання завершилося нагородженням грамотами і сувенірами лауреатів футбольного сезону. Кращими футболістами Вінниччини-2020 стали Владислав Васалатій («Факел», Липовець) і Владислав Загробський («Горизонт», Хоньківці). Кращими бомбардирами – Володимир Поліщук (ФК «Томашпіль») і Владислав Степанюк («Горизонт»). Кращими тренерами – Валентин Кучковський (ФК «Томашпіль») і Юрій Коваль («Горизонт»).

«Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом «Горизонт» із Хоньківців виграв першу лігу обласного чемпіонату зі стовідсотковим результатом

Читайте також: