«Хочемо зануритися в українську культуру»: спортсмени із Лондона, Окленда і Детройта розповіли чому гратимуть у Вінниці

14 Травня, 2021, 17:28

Сьогодні відбулась прес-конференція спортивного клубу «Вінницькі Вовки» з нагоди презентації гравців, які цьогоріч виступатимуть за нашу команду в чемпіонаті України з американського футболу. Нагадаємо, «Вовки» долучили до свого складу сім легіонерів, які підсилять команду в ігровому сезоні-2021. Вони приїхали до Вінниці з США, Великобританії, Канади та Німеччини.

У заході взяли участь Олександр Білоконь – президент СК «Вінницькі Вовки», Дейл Хеффрон (США) – головний тренер цього клубу, Євген Хомин – президент Вінницької обласної федерації американського футболу.

-Ми запросили футболістів-легіонерів для того, щоб підсилити команду в чемпіонаті України-2021. Планували це зробити ще минулого року, однак через Covid-19 не вдалось. Іноземні гравці поділяться з «Вовками» новими для них знаннями та вміннями, своїм досвідом та допоможуть нам виграти чемпіонат – поділився Дейл Хеффрон.

Ось що  розповіли спортсмени-легіонери.

«Хочемо зануритися в українську культуру»: спортсмени із Лондона, Окленда і Детройта розповіли, чому перебралися до Вінниці

Берк Тейлор Джордан:

-Мене звуть Тейлор Берк, і я вайд ресівер з Лондона, Англія. Я граю в американський футбол з 13 років у своїй місцевій команді «Лондонські воїни». Я шестиразовий національний чемпіон, а також грав за молодіжну національну збірну Великобританії.

Я вперше в Україні, і я тут, щоб допомогти команді виграти чемпіонат. З нетерпінням чекаю гри за «Вінницьких Вовків» та зустрічі з багатьма новими друзями і їхніми шанувальниками.

Кайзер Яніс Джошуа:

-Я вже 9 років граю у футбол за команду «Урагани Саарланду». З 2018 по 2020 рік я грав у німецькій футбольній лізі серед юніорів (U19 Division 1 League).

Коли я закінчив грати в юнацький футбол, то шукав можливості проявити себе за межами Німеччини і після чудової розмови з тренером Дейлом Хеффроном, мені стало зрозуміло, що я хочу грати саме за «Вовків» у 2021 році і допомогти їм виграти національний чемпіонат.

«Вовки» – чудова команда, і я впевнений, що у нас є великі шанси на перемогу.

«Хочемо зануритися в українську культуру»: спортсмени із Лондона, Окленда і Детройта розповіли, чому перебралися до Вінниці

Тобола Камерон Елліот:

-Я – канадський гравець з Гамільтона, Онтаріо. Граю в американський футбол з 8 років. В себе на батьківщині я тренував футбольну команду середньої школи, а також футбольний клуб рівня CJFL (юнацька національна ліга Канади). Перед приїздом до України, я тренував дефенсів беків у нідерландському клубі «Блискавки» м. Лейден.

Я граю на будь-якій позиції, яку від мене вимагає тренер. Але найкраще, на мій погляд, в мене виходить грати на позиці лайнбекера, сейфті .

Я в Україні, щоб займатися спортом, який ми всі так любимо. Через covid-19 канадський уряд заборонив змагання з футболу, тож я скористався своєю першою можливістю приїхати до Європи та зіграти у вересні 2020 року в Нідерландах за Lightning Leiden («Блискавки Лейдена»), але вже після першої гри ми втратили шанс продовжувати чемпіонат через той же covid-19.

Коли мене запросили грати за Вінницю, це стало для мене найбільшим благом – нарешті випала можливість грати зі своєю новою родиною. Для мене честь перебувати в Україні, і я планую це довести на полі та поза ним.

Я чекаю початку чемпіонату для нашої «голодної зграї» та хочу повністю пізнати цю прекрасну країну. Вінниця – це ще один дім для мене. Можливість і привілей бути частиною чогось більшого, ніж я сам, і робити те, що я люблю.

«Хочемо зануритися в українську культуру»: спортсмени із Лондона, Окленда і Детройта розповіли, чому перебралися до Вінниці

Ньюман Джамал Седрік:

-Мене звуть Джамал Ньюман. Я 26-річний гравець захисту, який народився і виріс в Оушнсайді, штат Каліфорнія. Я грав у футбол останні 12 років свого життя. Після закінчення середньої школи вступив до університету Сан-Дієго (США), де 4 роки грав у футбол і вивчав маркетинг. Після закінчення школи мені запропонували поїхати грати в Мексику в Universidad de las Americas Puebla (UDLAP), де я грав у футбол та здобув ступінь магістра з міжнародного менеджменту. Після закінчення магістратури я поїхав до Австрії, щоб виступати за «Синіх Дияволів Хоенемсу», але сезон був скасований через Covid-19.

Під час навчання у США, я грав за команду, яка щороку вигравала свою конференцію та двічі виходила у плей-оф раунд NCAA (університетська ліга США). Команда захисту нашого університету завжди потрапляла у ТОП-10 NCAA.

Перебуваючи в UDLAP, я грав за одну з найкращих команд національного чемпіонату Мексики.

У Вінниці я для того, щоб допомогти розвивати юнацьку команду, щоб вони змогли отримати правильні фундаментальні знання з американського футболу. А також хочу підсилити дорослу команду, щоб ми були сильнішими за команду суперника.

Мої очікування від сезону – це викладатись по повній у кожній окремій грі та робити все, щоб допомогти команді будь-яким чином виграти чемпіонат.

Я сподіваюся дізнатись більше про місто, повністю зануритися в українську культуру та бути відкритим для нових вражень.

Бакстер Емануел:

-Я народився в Окленді, штат Каліфорнія, 15 липня 1993 року. Почав грати у футбол у 2008 році. Я грав в Оклендській середній школі з 2008-2011 років. Почав грати теклом нападу, а вже потім центром. З 2012-2014 років я грав у місцевому коледжі Сан-Франциско (CCSF), граючи центром та гардом. CCSF – це ліга з 25 найкращих середніх коледжів США, яка розглядається як головна сила у футболі. У 2015-2016 роках я грав за Бенедиктинський коледж (Британська Колумбія) у штаті Канзас. У 2018 році я приймав участь у Intercontinental Bowl II та Senior Scout Bowl.

З моменту закінчення коледжу в 2017 році я намагався грати у футбол в Європі. Я звернувся до декількох команд, але відповіді так і не отримав. Тренер Хеффрон зв’язався зі мною і запропонував мені зіграти за «Вовків». Я одразу скористався цим шансом, і тепер нарешті я здійсню свою мрію – грати в американський футбол у Європі. Я тут, щоб допомогти «Вовкам» виграти чемпіонат та отримати веселий і приємний досвід в Україні.

Я ніколи не був у Європі і тепер дуже щасливий пізнавати Україну.

Херві Такван:

-Мене звати Такуан. Я народився і виріс у Детройті, штат Мічиган. Я почав грати у футбол ще в 3 класі, а потім прийшов до рівня, на якому зараз перебуваю. На щастя, я благословенний грати на всіх рівнях завдяки Божій благодаті.

Я не маю великих спортивних досягнень, у нашій команді було занадто багато відомих імен. Мені дуже пощастило з можливістю грати за «Вовків», бо хлопці з моїх країв досить рідко отримують такий шанс, який випав мені. На жаль, часто хлопці з мого оточення скоріше отримають кулю у голову ніж такий шанс як є у мене.

Багато людей сумнівалися в мені, казали, що я буду ніким і не вірили в мене. Але тренер Хеффрон повірив у мене! Я тут, щоб принести цьому місту перемогу в чемпіонаті і створити міцний братерський зв’язок зі своїми товаришами по команді. Я тут, щоб підняти себе на новий рівень і стати чудовим футболістом, а також бути чудовим товаришем по команді на додаток до цього.

Кларк Джошуа Натан Кортні:

-Мене звуть Джей Сі, і я гравець з Великобританії. Я граю в американський футбол з 11 років, а також маю досвід у регбі, легкій атлетиці та багатьох інших видах спорту. Мені пощастило грати в американський футбол у Великобританії, Фінляндії та Німеччині до прибуття сюди, і тепер я готовий допомогти команді виграти національний чемпіонат України.

Для мене Україна – це яскраве і красиве місце, не надто тихе, але таке приємне – це своєрідна перерва для мене після шумного та напруженого життя у Великобританії.

Вінниця чудово мене зустріла та прийняла, і люди справді дивовижні! Що стосується футболу, я очікую не менше, ніж перемогу в національному чемпіонаті (і непереможний сезон).

Читайте також: