, , , , ,

Коронавірус спорту не завада. Як підтримують форму під час карантину спортсмени Вінниччини.

15 Квітня, 2020, 14:42

Епідемія коронавірусу багатьох заскочила зненацька. Не виключення і спортсмени. Втім, карантин врешті-решт закінчиться, а спортивну кар’єру і тренерську діяльність доведеться продовжувати, а тут головне не втрачати форму. Як це роблять справжні майстри великого спорту дізнавалася редакція «Вінницької арени».

Роман Головащенко, боксер-професіонал, чемпіон за версією IBO: Я родом із Немирова, але наразі мешкає у Вінниці, неподалік від Південного Бугу. Ранок починаю із зарядки, потім пробіжка 2,5 – 3 кілометри на мальовничій природі, вздовж берегу річки.  Далі – вправи на загальнофізичну підготовку із великою кількістю повторень. В нашій квартирі боксерської груші немає, але я виконую «бій із тінню», використовуючи гумові петлі. Підключаю й додаткову вагу – маленькі гантелі. Багато часу приділяю п’ятирічному сину Давиду. Ми з ним віджимаємося і виконуємо загальнофізичні вправи. Важливо, щоб дитина десь витратила свою енергію. Якщо цього не зробити, ввечері в квартирі починається тарарам.

Юлія Якушева, головний тренер волейбольної команди «Медуніверситет» (Вінниця): Займаюсь по півгодини щодня. Стандартні вправи для усіх груп м’яз.  Більше для підтримки форми в цей період не потрібно. Головним чином слідкую, щоб дівчата не байдикували, але вони в мене молодці. Всі тренуються, працюють з тренажерами. Викладають мені детальні відеоруки.

Олег Царьков, чемпіон Європи зі спортивної стрільби:  Ситуація для стрільців, на відміну від представників багатьох інших видів спорту, є доволі складною. Тренуватися нам вдома дуже складно, а повноцінно – неможливо. На початку епідемії коронавірусу ще виходило потрапляти до тиру, а останнім часом вже ні.   Зараз тренуюся вдома «вхолосту» із макетом зброї. Таким чином підтримую м’язи в тонусі. «Холості» тренування є також корисними, ми їх проводили час від часу і до карантину. Плюс регулярні фітнес-тренування. За теплої погоди бігаю. Займаюсь саморозвитком: читаю книжки, вивчаю іноземну мову. Намагаюся надолужити те, на що раніше бракувало часу.

Аліна Новинюк, очільниця Вінницької обласної федерації Тхеквондо-ВТФ, тренер: Почала бігати. Раніше на це часу не вистачало, а зараз щодня по вісім кілометрів у будь-яку погоду. Потім класичне тренування з виконанням ударної техніки. За часом – це не менше двох годин. Вдень записую відео уроки для учнів. Тут все, і вправи, і теорія. Увечері катаюсь на велосипеді. Так що особисто мені карантин не заважає підтримувати фізичну форму. Інша справа – діти та тренувальний процес.

Вадим Адамчук, чемпіон України з легкоатлетичного багатоборства:  Займаюсь у лісі. Умови, звичайно, не ті. До прикладу, таку вправу як стрибки з жердиною особливо не відпрацюєш, але разом з тренером робимо усе можливе. Бігаю. Стрибаю. Піднімаю штангу з невеликою вагою. Спеціальні вправи само собою, але форма все одно впала. Якщо раніше мав по два тренування на день то тепер лише одне тривалістю  в дві години. Це, звичайно, якщо погода не підведе.

Читайте також: