,

Наставник збірної України з хокею на траві Павло Мазур: До Вінниці мали приїхати європейські збірні, але турнір перенесли на наступний рік

22 Квітня, 2020, 17:46

Уряд подовжує «карантинні канікули» для спортсменів до 11 травня. За тиждень до цього можновладці послабили режим для атлетів, дозволивши обмежені заняття на вулиці. Головний тренер збірної України з хокею на траві Павло Мазур вважає – для представників ігрових видів спорту нічого не змінюється.

З 13 березня у нас немає повноцінних тренувань. Перший час збиралися у лісі. Потім режим підсилили. Хлопці сидять по квартирах. Звичайно, тренуються індивідуально чи по двоє, але потрібні повноцінні командні зайняття, – розповідає Павло Мазур.

За словами тренера, як і в більшості інших видів спорту, хокеїстам карантин повністю зламав графік змагань.

На сьогодні Вінниця є центром розвитку хокею на траві в Україні. Склад національної збірної формується переважно з вихованців місцевої школи хокею.

На кінець травня – початок червня були заплановані єврокубки. Там мала виступати наша вінницька «Олімпія». Змагання скасовані як скасовані турніри для юнацьких і молодіжних збірних в яких ми мали брати участь. Так і не вдалося розпочати друге коло чемпіонату країни, – каже Павло Мазур.

Та чи не головна втрата сезону, на думку наставника національної збірної – це скасування турніру чотирьох.

Хотіли провести такий турнір тут у Вінниці. На нашому стадіоні у Центральному парку. Згодились приїхати білоруси, хорвати. Вели перемовини з Польщею, але у їхньої збірної серйозні кадрові проблеми. Отримали запрошення австрійці. Ігри мали відбутися з другого по шосте липня, але тепер доведеться все відкладати на наступний рік., – додає Павло Мазур.

На сьогодні Вінниця є центром розвитку хокею на траві в Україні. Склад національної збірної формується переважно з вихованців місцевої школи хокею.

Читайте також: