«Нива» реваншувалася у «Чайки»

26 Квітня, 2021, 9:26

25 квітня в матчі 19 туру чемпіонату України з футболу (друга ліга) вінницька «Нива» приймала сусіда по турнірній таблиці – «Чайку» (Петропавлівська Борщагівка).  Вболівальники чекали від нивівців реваншу за поразку в першому колі. Головний тренер «Ниви» Володимир Циткін виставив на гру доволі бойовий склад. Лише цього разу залишилися у резерві гравці основи останніх турів – воротар Максим Гурідов і захисник Олександр Борячук, який відзначав 30-річчя. Їх замінили досвідчений кіпер Карабін і лівофланговий Білик.

Обидві команди мали амбітні плани на весінню частину сезону, змінили тренерів тощо. У «Ниви» «пішло» майже все – вона піднімається в турнірній таблиці, в минулому турі рознесла одного із фаворитів сезону (4:1 над ФК «Ужгород»). Натомість «Чайка» навесні набрала всього два очки в шести зустрічах, не виграючи ще з минулого року. Також споминами про 2020 рік для «Ниви» залишаються поразки в домашніх матчах – ось уже шість ігор підряд вінничани не поступалися. Восени «Нива» була серед аутсайдерів, але тепер наблизилася до «Чайки» на відстань всього в два очки.

«Нива» реваншувалася у «Чайки»

Гостей привіз особливий тренер для винницького футболу. Богодєлов-молодший і сам сезон провів у «Ниві», але куди більше грав за наш клуб його батько Павло Георгійович, який виступав за “Локомотив” у 70-х і далі успішно працював у “Динамо” селекціонером (це він привів Хацкевича з Белькевичем та багатьох інших, які підішли великому Лобановському).

Якщо в попередніх матчах «Нива» намагалася приголомшити суперників швидкими голами, то зараз лише дивом не отримала їх сама. Гольові шанси мали Шакун і Бартошук.

«Нива» відповіла на 11-й хвилині. Калітов зіграв на перехопленні і підключив граючого президента Загорулько, але удар під поперечину парирував воротар Шкарбан. А який шанс був у Загорулька на 36-й хвилині, він не зміг реалізувати чистий вихід сам на сам. Шкарбан переграв досвідченого форварда.  У відповідь – шалена контратака «Чайки», але Тименко і Лизі завадив  відкрити рахунок захисник Попов. Так і пішли на перерву без голів.

Після відпочинку гра ще більше загострилася. Шкарбан піймав м’яч після дальнього удару Білика, а потім виграв ще один «тет-а-тет» із Загорулько.м У відповідь був момент у Медведя, дуже хороший. Також старожил «Чайки» виконав відмінну передачу на Тименко, той бив п’яткою – і влучив у штангу!

«Нива» реваншувалася у «Чайки»

Після безлічі моментів стався перший гол. Бартошук з правого флангу прострілив на дальню штангу, м’яч прийшов до Сафіханова, і той з лівої ноги пробив у дальній кут – 0:1.

Вінничани швидко відігралися. Шкіряний опинився у карному майданчику, де забутий всіма Георгієв головою відправив його у сітку – 1:1.

Маляренко, Гемега, той же Георгієв – чимало моментів надалі створили господарі. Одного разу нивівці навіть вразили ціль, але суддя скасував м’яч через спірний офсайд.

На щастя, на самому фініші після подачі Гемеги Браславський скинув  м’яча на Маляренка, і той каратистським ударом розстріляв ворота – 2:1. Тут Шкарбан вже був безсилим.

У компенсований часі на куражі наші футболісти забили й третій м’яч. Захисники гостей не змогли перервати подачу Кучера з лівого флангу. Першим на підбиранні був Браславський , який розстріляв «дев’ятку» – 3:1. Після цієї перемоги «Нива» потіснила «Чайку» із сьомого місця.

«Нива» реваншувалася у «Чайки»

 

 

Читайте також: