“Нива” вперше перемагає у новому сезоні

25 Вересня, 2022, 19:12

“Васт”, дебютант другої ліги, розпочав сезон потужно – з розгрому “Кременя-2” (5:0). Але потім результати пішли вниз: нічия, поразка. З одного з фаворитів турніру миколаївці перетворилися на звичайнісенького середняка. Матч з вінницькою “Нивою” мав дати чітку відповідь: на що, власне, здатна команда Артема Чорнія?

У подолян справи були ще гіршими – два очки, безгольова серія в 226 хвилин і передостаннє місце в таблиці. Дивно, що команда з граючим президентом Артуром Загорульком, котрий торік забивав чи не в кожному матчі, наразі була найменш результативною в лізі.

Васт почав активно, хоча майже без загрозливих моментів, а за перекочування м’яча і володіння ініціативою голи не нараховують. Нива відбивалася, чекаючи на шанс у контратаках. Виділявся Жуков, який сам міг забити (поцілив у руки голкіперу), а також асистував Орнату (той з-за меж карного майданчика пробив вище цілі).

Комбінація за участю Жукова та Загорулька, яку вони організували на 32-й хвилині, ледве не принесла успіх Ниві. Микита поборовся за м’яч на половині поля суперника, віддав на Артура, той зіграв на паузі і повернув партнерові, котрий майже від лінії карного майданчика пробив під дальню стійку. Дмитро Рудик, для якого цей матч став дебютним за Васт, зіграв надійно, перевівши м’яч на кутовий.

"Нива" вперше перемагає у новому сезоні

Микита Жуков – кращий гравець матчу. Закривав ліву бровку, зміщувався за необхідністю в центр, виграв чимало боротьбі. Перервав безгольову серію Ниви, що тривала 287 хвилин.

Власне, так само надійно діяв наприкінці першого тайму його колега Єгор Попович, коли парирував удар головою Каранги. Жуков пристрілювався на початку другої 45-хвилинки – здалеку, потужно та прицільно. Васт виручив Рудик. Мав забивати Загорулько, який, опинившись один проти Шкіндера та Сартіни, пробив повз дальній кут. Така активність з боку гостей врешті принесла їм результат. Відзначився Жуков. На 62-й хвилині він розстріляв ворота Рудика після чергового кутового й відскоку – 0:1.

Наставник господарів намагався змінити малюнок гри замінами, але марно. Більш того, на 72-й хвилині вінничани зміцнили свою перевагу, а на 80-й довели справу до розгрому. Спочатку Шкіндер віддав неточну передачу, яку перервав Кольцов. Далі опорник Ниви протягнув м’яч півполя і зробив ідеальний пас на хід Швецю – той оформив свій перший професіональний гол – 0:2. А потім відзначився Загорулько, який замкнув у падінні простріл креативного Жукова – 0:3. Отже, Нива здобуває першу перемогу в сезоні і обходить у турнірній таблиці Васт.

"Нива" вперше перемагає у новому сезоні

Джерело: “СпортАрена”

Читайте також: