Пам’ять футбольних тренерів вшанували обласним турніром

21 Листопада, 2020, 11:46

У Вінниці провели турнір з футзалу, присвячений пам’яті тренерів-ветеранів. Змагання організувала обласна Асоціація футболу.

Пам'ять відомих футбольних тренерів вшанували обласним турніром

-Ми присвятили змагання пам’яті відомих тренерів-ветеранів футболу Володимира Ляпічева, Анатолія Воєводкіна, Костянтина Нікітіна, Володимира Білоконя та багатьох інших. У кожного із нинішніх учасників турніру був свій перший тренер. Багато із цих фахівців вже пішли із життя, але ми зберігаємо пам’ять про них, – сказав спортивний директор Вінницької обласної Асоціації футболу Ігор Павленко.

Пам'ять відомих футбольних тренерів вшанували обласним турніром

 

 

Ігри пройшли в спорткомплексі «Колос». На майданчик виходили ветерани від 50 років і старше. Стартували чотири ветеранські команди – вінницький «Кристал»,  ФК «Хмільник», «Сокіл» (Жмеринський район) і «Будівельник «(Іллінці).  Вони грали за коловою системою. Кожен матч складався із двох таймів, кожен по 15 хвилин.

Пам'ять відомих футбольних тренерів вшанували обласним турніром

У вирішальному поєдинку за бронзу ФК «Хмільник» розгромив «Будівельник» – 6:1. Тим часом основним у боротьбі за перемогу в турнірі став фінальний матч між «Кристалом» і «Соколом». Адже вони виграли обидва свої попередні поєдинки. Нічия в очній зустрічі влаштовували «Сокіл»,  бо він мала кращу різницю забитих і пропущених м’ячів.

На старті гри жмеринчани забили два швидких голи, що стало чудовою заявкою на успіх. Вінничани додали у швидкості і спромоглися зрівняти рахунок. Все ж на фініші гри «Сокіл» виявився кращим – 4:2.

Пам'ять відомих футбольних тренерів вшанували обласним турніром

Команда зі Жмеринського району підсилилася двома колишніми професіоналами «Ниви» – Володимиром Яремком і Ярославом Зайцем.

–Мене не запросили грати за «Кристал», тому я погодився виступати за «соколів». На цьому турнірі забив один гол, в стартовій грі. Взагалі я підтримую свою спортивну форму – треную дітей в Бохониках, в ДЮСШ Вінницького району. Також регулярно суджу поєдинки чемпіонатів Вінниці і області, – розповів Ярослав Заєць, якому воссьмого грудня виповниться 60 років.

Пам'ять відомих футбольних тренерів вшанували обласним турніром

На урочистому закритті хвилиною мовчання згадали голову Хмільницької міськрайонної федерації футболу, засновника ветеранської команди “Підприємець”, засновника ветеранських турнірів “Хмільницька покрова” та “Пам’яті Героїв Небесної Сотні” Станіслава Найчука.

Церемонію нагородження провів спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко. Призери отримали Кубки і грамоти обласної Асоціації футболу.

 

Читайте також: