Підсумки Кубку Вінниччини із футболу

22 Серпня, 2020, 9:25

До фіналу Кубку області із футболу дійшли ФК «Орлівка» (Теплицький район) і «Факел» (Липовець). У Погребищі провели вирішальну гру за трофей, повідомляє Vlasno.info.

Нивівці в обох командах

Фінал грали на полі стадіону «Колос». Змагання пройшли під патронатом обласної Асоціації футболу.

Команда із Теплицького району на шляху до фіналу вибила із розіграшу «Моноліт» (Козятин), після чого здолала лідера першої ліги «Горизонт» (Хоньківці). Тим часом липівчани переграли «Поділля» (Крижопіль) і «Локомотив» (Жмеринка).

В обох командах-фіналістах було достатньо досвідчених гравців, які мають за плечима виступи на рівні майстрів. Серед них троє навіть заявлені за професійний друголіговий клуб «Нива» (Вінниця) на новий сезон. Це захисник Олександр Борячук і воротар Іван Карабін із «Орлівки», а також нападник Ярослав Браславський із «Факела».

Несподівана розвязка

В першому таймі ігровою ініціативою володів «Факел», який створив кілька гольових моментів. Але реалізувати їх не вдалося.

Після перерви гра практично вирівнялася. «Шальки терезів» на бік своєї команди на 71-й хвилині схилив досвідчений Олександр Борячук, який потужним ударом головою замкнув верхову передачу.

На 87-й хвилині рахунок подвоїв Вадим Драчук, який вийшов на заміну. Але «Факел» бився до кінця і не здавався до фінального свистка.

На останній хвилині основного часу рахунок розмочив Сергій Дєдов. Липівчани могли й вирівняти становище, але в доданий час після блискучого удару в падінні через себе «Орлівку» врятувала поперечина. Отже, 2:1 на користь команди із Теплицького району. Вона представляє невелике село Орлівку, де мешкає менше тисячі осіб.

«Забракло реалізації»

Цього разу в складі «Факела» не спромігся забити форвард Максим Яськов, який має досвід виступів у складі професійного ФК «Нива».

«Щоб здобути Кубок, нам забракло реалізації створених гольових ситуацій. Ми мали чимало таких моментів, особливо в першому таймі. Гарний шанс забити був і в мене. Тому, вважаю, ми програли не зовсім заслужено», – сказав Максим Яськов. 

Президент ФК «Орлівка» Валерій Тригубенко повідомив, що його клуб в першу чергу робив ставку на виступи в чемпіонаті області (вища ліга). Там команда посіла четверте місце, хоча прагнула більшого.

«Чемпіонат області нам не вдався, дещо не фартило. Але ми знали, що виграємо Кубок. В фіналі стали кращими за рахунок шаленої самовіддачі гравців. В міжсезоння склад «Орлівки» оновлюватиметься, будемо додавати молодь», – сказав Валерій Тригубенко.          

За рахунок бійцівських якостей

Олександр Борячук очікував, що заб’є гол. Адже в рамках гри чемпіонату області розписався у воротах «Факела». До того ж раніше він виступав за клуб із Липівця, тобто для Олександра це принциповий суперник.

«Я не використав вихід віч-на-віч із воротарем, тому відзначився тільки один раз. Взагалі фінал був заключною грою для мене в складі «Орлівки», адже я повертаюся у професійний клуб «Нива». Матч був складним і напруженим. Суперник більше тримав м’яч, хоча не мав багато небезпечних гольових моментів», – розповів Олександр Борячук.

На думку іншого лідерів «Орлівки» Андрія Заводяна, його колектив спромігся здолати складного супротивника за рахунок бійцівських якостей.

«Останнім часом ми вдало граємо проти «Факела». Напевно, й цього разу проявили більше бажання до перемоги», – сказав Андрій Заводян.    

Нагородження провели спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко та представники місцевої влади. Переможці отримали не лише грамоти і медалі, але й великий красивий Кубок.

Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу Підсумки Кубку Вінниччини із футболу

Читайте також: