Подолянки втратили лідерство у Суперлізі

30 Жовтня, 2022, 11:20

У матчах 3-го туру чемпіонату України серед команд Суперліги команда «ДоброДій-Медуніверситет» (Вінниця) зіграла з СК «Прометей» (Кам’янське) та «Алантою» (Слобожанське). Обидві команди – найближчі переслідувачі подолянок, які перед початком туру були лідерками першості, маючи в активі чотири перемоги у чотирьох матчах.

Стартовий сет у матчі з «Прометеєм» видався напруженим. Боротьба тривала до самої кінцівки. І там сильнішими були саме вінницькі волейболістки – 26:24. У другому сеті емоції не вщухали: обидві команди боролися за кожен м’яч. Цього разу у кінцівці більше пощастило саме «Прометею». Далі суперники виграли по ще одному сету і перевели гру на тай-брейк. І там вінничанки дотиснули суперника та виграли п’ятий матч поспіль.

Подолянки втратили лідерство у Суперлізі

Найрезультативнішою  стала капітан команди Валерія Якушева. Догравальниця набрала 35 очок. Кращим гравцем протистояння визнали ліберо переможнець Тетяну Ротар.

Подолянки втратили лідерство у Суперлізі

Тетяна Ротар – найцінніший гравець матчу

Початок гри з «Алантою» був рівним, але подача Анастасії Кучер змінила хід стартового сету – три ейси та рахунок став 14:6. Вінничанки не розгубили цю перевагу і завершили партію на свою користь – 25:21.

Протягом всього другого сету «добродійки» вели в рахунку, але суперниці з Дніпропетровської області змогли зібратися та виграти його. В третій партії також точилася боротьба, яку у кінцівці виграли наші опонентки. Четвертий сет став останнім. Вінничанки боролися за кожен м’яч, але сьогодні фортуна була на боці «Аланти» – 19:25 та 1:3 у матчі.

Кращим бомбардиром сьогоднішнього поєдинку стала капітан нашої команди Валерія Якушева. Нападниця принесла своїй команді 17 очок

За підсумками третього на перше місце вийшла «Аланта». У них в активі 18 очок. СК «Прометей», який також переміг збірну U-15 (3:1) і «ДоброДій» разом з дніпрянками формують групу лідерів, маючи відповідно 16 і 14 очок.

 

Читайте також: