Спартакіада для здорових духом

29 Жовтня, 2021, 19:16

У ТРЦ «Мегамолл» провели десяту міську спартакіаду серед людей з інвалідністю «Здоровий духом». Такі змагання відбуваються щорічно, починаючи із 2012 року. Їх організатором є Комітет по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради.

Результати оцінювало професійне журі, яке складалося із тренерів та інструкторів-методистів міських ДЮСШ.Керівництво «Мегамоллу» також надало підтримку у проведенні цього важливого спортивного заходу.

Спартакіада для здорових духом

Протягом кількох годин 35 спортсменів із особливими потребами змагалися у настільних іграх (футболі, баскетболі і хокеї), шашках, серсо, боулінгу, більярді і дартсі. Причому учасники спартакіади могли обрати і спробувати свої сили одразу в кількох видах спорту.

В змаганнях взяли участь представники центру реабілітації «Гармонія» і громадської організації «Паросток». Серед них – вінничани на візках та з іншими нозологіями. Всі були дуже задоволені організацією спортивних баталій.

Спартакіада для здорових духом

Мати учасника Максима Любов Ужицька подякувала міському спорткомітету за можливість спортсменам взяти участь у змаганнях:

-Дитина із ДЦП дуже задоволена участю в спартакіаді, хоча змагатися їй було й непросто. Максим грав у більярд, серсо і настільний баскетбол.

Соціальний працівник ГО «Паросток» Оксана Щербацька повідомила, що її вихованці щорічно виступають в таких спартакіадах.

-Вони завжди приймають участь в турнірах з різних видів спорту. До речі, наші вихованці мають можливість займатися спортом і у «Паростку», у денних групах перебування. Вони грають в футбол на спортмайданчику. Маємо також тренажери і спортивну кімнату, – сказала Оксана Щербацька.

Спартакіада для здорових духом

Голова правління ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна розповіла, що в спартакіаді взяли участь близько 20 членів її організації віком від п’яти до 50 років

– Такі змагання є дуже важливими для наших вихованців. Адже допомагають їм обрати рекреаційні види і розкрити свій певний спортивний потенціал. Наприклад, у боулінг можна прийти із друзями. І не лише на спартакіаду, а під час відпочинку! – вважає Людмила Нецкіна. – Деякі члени ГО «Гармонія» на візках у вільний час залюбки грають у більярд, їздять на всеукраїнські змагання. Інші наші хлопці сильно грають в настільний теніс. Члени нашої організації беруть участь і чемпіонатах зі спортивної риболовлі.

Чемпіоном у шашках став 49-річний Анатолій Павлик. Каже, що перемогти зараз було просто, адже цього року він виграв чемпіонат України серед спортсменів із вадами опорно-рухового апарату.

Спартакіада для здорових духом

-Граю в шашки із дитинства. Серйозно займаюся цим видом спортом близько десяти років. Відвідував тренування у заслуженого тренера України Дмитра Мариненка, вивчав 100-клітинкові і 64-клітинкові шашки, – розповів Анатолій Павлик.

Всіх учасників запросили за «солодкий стіл». По закінченню змагань чемпіони були відзначені красивими Кубками, призери – медалями і грамотами, а всі учасники – ще й цінними подарунками від Комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради.

Читайте також: