На базі фізкультурного товариства «Динамо» пройшов чемпіонат України  з кульової стрільби із пневматичної зброї серед юнаків та дівчат 2002 року народження і молодше.

Спорт, який сильніший вірусу. Вінниця приймала національну першість з кульової стрільби

Через пандемію коронавірусу представники виду стикнулися з такими ж викликами, що й в усіх сферах життєдіяльності суспільства та країни. Стрільцям так само довелося за сезон відкласти та перенести низку змагань. Водночас, високий потенціал майстрів вітчизняної школи, їхній авторитетний статус на міжнародній і внутрішній аренах та відданість справі спортивних керманичів і функціонерів Вінниччини – забезпечили проведення змагання високого рівня у місті над Бугом. До слова, інакше і не могло бути. Подільська столиця не рідко перебуває у статусі столиці України в стрілецькому спорті. На весь передостанній жовтневий тиждень вона набула його в черговий раз.

Спорт, який сильніший вірусу. Вінниця приймала національну першість з кульової стрільби

Як повідомив «Вінницькій арені» заслужений тренер України з кульової стрільби та головний тренер збірної області Віктор Щерба, звітні змагання вкотре підтвердили і реноме вінницьких представників виду:
– Без реальної практики та змагального процесу форму неможливо зберегти та набути, – зазначив Віктор Щерба. Тут належне варто віддати Сергію Чернявському та Сергію Краєвському – нашим очільникам спортивної галузі. На базі «Динамо» проведені необхідні ремонтні роботи, оновлено устаткування. Відтак, іншого місця для чергового чемпіонату держави годі й було шукати. Ну а самі спортсмени зі свого боку вкотре не підвели.

Спорт, який сильніший вірусу. Вінниця приймала національну першість з кульової стрільби

В загальнокомандному заліку перемогу виборола саме збірна Вінниччини. Срібло в активі спортсменів команди столиці. Замкнули трійку призерів спортсмени Одещини. За вінниччан особливо вдало виступили дівчата. Зокрема у вправі ГП – 6 зі стрільби з пневматичної гвинтівки на відстані десять метрів майстри спорту Дарина Римська, Ганна Волковська та Вікторія Павлюк принесли збірній області золото. В особистому заліку знову ж таки відзначилася Дарина Римська. Разом із Олександром Стасюком вона тріумфувала і в змаганні змішаних пар. Щоправда тут на свій рахунок вони записали бронзові медалі, які багато в чому визначили підсумковий результат. Також треті місця завоювали майстер спорту Дарина Яремчук, кандидатка у майстри спорту Софія Добржанська та Марія Кравчук.

Докладніше про роль державного чемпіонату «Арені» розповів головний секретар змагань, суддя національної категорії Ігор Винярчук.

 

Читайте також: