Спортивний дайджест Вінниччини

4 Жовтня, 2022, 11:26

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА. Вінничанка Лейла Юсіфзаде посіла третє місце на Кубку України, який наприкінці вересня відбувся у Києві. Вихованка дитячо-юнацької спорт школи №1 виборола нагороду у вправі з м’ячем серед близько ста кращих гімнасток країни.

СПОРТИВНИЙ ДАЙДЖЕСТ ВІННИЧЧИНИ

ВОДНІ ВИДИ. Понад 400 веслувальників з дев’яти областей України чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон». Команда Вінницької дитячо-юнацької спортшколи №2 посіла другі місця на дистанціях 200 і 2000 метрів.

СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ. 14 медалей різного ґатунку здобула збірна команда нашої області на чемпіонаті та Кубку України у Києві. Змагання проходили серед спортсменів різних вікових груп на середній та спринтерських дистанціях. Подоляни продемонстрували наступні результати:

Юлія Денесюк – дві золоті та срібна медалі;

Артем Жуковський – одна срібна, дві бронзові медалі;

Меланія Матвієнко – дві золоті медалі;

Маргарита Качанівська – одна золота та срібна медалі;

Олена Мироненко – срібна медаль;

Олександр Марчук – бронзова медаль;

Олексій Штельмах – бронзова медаль;

Софія Анікеєнко – бронзова медаль.

ШАХИ. Другого жовтня завершився обласний турнір «Барська осінь». У змаганнях взяли участь 60 шахістів з Вінницької, Хмельницької, Житомирської і Чернівецької областей. Перше місце серед чоловіків посів Богдан Боднар, серед жінок – Дар’я Боднар. Також за результатами першості сформовано збірну команду області.

КЛАСИЧНА БОРОТЬБА. Вінничанин Артем Чернега посів друге місце на всеукраїнських змаганнях в Мукачево. Даний старт служив відбором до складу збірної країни U-15.

СПОРТИВНИЙ ДАЙДЖЕСТ ВІННИЧЧИНИ

ФУТБОЛ. На стадіоні Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної стартував соціальний проект «Відкриті уроки футболу». Він пройшов у рамках тижня Європейського футболу.

СПОРТИВНИЙ ДАЙДЖЕСТ ВІННИЧЧИНИ

Стадіон прийняв близько півтори сотні учасників. Це діти-переселенців та військових ЗСУ. А також школярі, які постраждали від війни та із сімей, що потребують соціальної підтримки. Волонтери ділилися секретами гри, знайомили із вправами на влучність та кмітливість, влаштовували змагання, різноманітні ігри та конкурси.

СПОРТ ДЛЯ ВСІХ. У Жмеринському ліцеї №3 та міському парку навчали техніці скандинавської ходьби.  В заході взяли участь понад 80мешканців районного центру. Вони протягом двох годин  оволодівали практичними навичками цього виду фізичної активності.

Матеріал підготовлений за інформацією обласного управління спорту і рухової активності департаменту гуманітарної політики ОДА

Читайте також: