Срібний «хет-трик» вінницьких шахових «романтиків»

20 Жовтня, 2020, 16:47

Триває Дитяча шахова ліга України, змагання якої відбуваються онлайн на сайті «lichess.org». Під час пандемії коронавірусу і пов’язаного із нею карантину вони набули значної популярності. Недарма у 35-му турнірі Дитячої шахової ліги взяли участь 66 команд із 20-ти областей України та міста Києва. Допускається й участь іноземних легіонерів, тому на старт традиційно виходять й представники ближнього і дальнього зарубіжжя.

Всього у семи лігах зіграли 405 учасників віком до 16-ти років. У турнірі серед команд вищої ліги Вінницю в Дитячій шаховій лізі України представляє команда шахового клубу «Романтик», філії МДЮСШ № 6. Останнім часом вона є старожилом елітного дивізіону. Шахові «Романтики» щоп’ятниці б’ються за медалі вищої ліги і двічі навіть були чемпіонами.

16 жовтня команда «Романтик» спромоглася зібрати оптимальний склад учасників і добре психологічно налаштувалася на боротьбу. Більшу частину турніру, який триває протягом 1,5 години, вінничани лідирували. Але в підсумку все ж не втримали перше місце. У турнірі серед команд вищої ліги перемогу здобула команда «Chess dream (Ivano-Frankivsk)» (155 очок). Друге місце зайняла команда «Романтик» з Вінниці (111 очок). Третє місце посіла команда “Біла тура” з Ізмаїла (107 очок).

Віце-чемпіонами стали єдиний легіонер «романтиків» Максим Дзюба (Біла Церква), Богдан Станіславський, Владислав Пюро, Семен Платовський, Іван Крамаренко і Вікторія Біляк, яка раніше була чемпіонкою України серед дівчат в традиційних блискавичних шахах.

Паралельно відбувалися турніри в інших лігах. «Романтик-2» на чолі із 7-річним Юрієм Перепелицею посів друге місце в 3-й лізі, а «Романтик-3» посів аналогічну позицію в 6-й лізі. Обидві ці команди підвищуються в класі.

Срібний «хет-трик» вінницьких шахових «романтиків»

Довідка

Шаховий клуб «Романтик» діє на базі юнацького центру «VinSmart» по вул. 600-річчя, 6 (директор клубної мережі – Дмитро Мира). Він є філією шахово-шашкової МДЮСШ № 6 (директор – Микола Боднар). В «Романтику» безкоштовно шахами займаються близько 50 дітей.

Шахових «романтиків» підтримують Вінницька обласна федерація із цього виду спорту, благодійний фонд «Хесед Емуна», депутат Вінницької міської ради Володимир Околіта, фірма «SkySoft», меценати Богдан Платовський, Тетяна і Василь Вовки, Євген Шаповалов і Олександр Козаченко.

 

Читайте також: