Свято футболу у Барі

14 Жовтня, 2020, 10:54

Яскраве свято футболу провели десятого жовтня у Барі. Воно включало до себе міні-футбольний турнір сільських команд, який запам’ятався «зливою» голів. І товариський матч між двома районами, що завершили захоплюючою серією пенальті.

Розгроми на шляху до фіналу  

Останнім часом команда Бару не виступає в чемпіонаті області серед аматорів. Тому барські вболівальники скучили за футбольними подіями.

Вінницька обласна Асоціація футболу за підтримки місцевих організаторів провела у Барі одразу два масових заходи. Спочатку на двох майданчиках паралельно пройшли баталії із міні-футболу, які мали офіційний статус чемпіонату району.

Із перших матчів почала вражати бомбардирськими якостями команда села Балки, що поблизу Бару. На груповому етапі вона розгромила двох суперників із однаковими рахунками 9:0. В півфіналі футболісти Балок здолали село Терешків – 4:1, а в фіналі переграли збірну Матейків – 4:2. Цікаво, що перед цим у півфіналі футболісти Матейків також блиснули, із рекордним рахунком розгромивши Ялтушків – 10:0.

Кращим бомбардиром в складі чемпіонів став В’ячеслав Мельничук, який забив «чортову дюжину» голів.

–Раніше ми також неодноразово перемагали цих суперників із великими рахунками. Бо вони майже не тренуються, лише раз у різ приїздять на турніри. А  ми регулярно тренуємося на сучасному майданчику у Барі. Тому постійно перемагаємо в районних змаганнях, – сказав 24-річний капітан команди с. Балки Павло Шамбір.

Наймолодший учасник – кращий гравець турніру

В поєдинку за бронзові медалі колектив села Ялтушків в упертій боротьбі здолав село Терешки – 5:3.

На урочистому закритті кожна команда отримала по два м’ячі. Призерів нагородили грамотами і Кубками.

Голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін також вручив індивідуальні нагороди найсильнішим футболістам турніру (по амплуа). На диво, кращим гравцем турніру став наймолодший учасник – 15-річний Максим Іванюк (селище Бар). Він відзначився однією гольовою передачею.

«Наша команда посіла останнє місце, але ми не засмучуємося. Не очікував, що мене визнають кращим гравцем турніру. Завжди граю у футбол зі старшими, це цікаво і дає досвід. А ось в дитячих змаганнях не виступаю, бо в нашому селищі немає юнацької футбольної секції», – розповів хлопець.

«Футбольна лотерея»

Завершився футбольний день товариським матчем на великому полі, в якому взяли участь збірні Барського і Жмеринського районів. Господарі поля на початку гри виглядали втомленими, адже вони перед цим змагалися у міні-футбольному турнірі. Не дивно, що жмеринчани швидко відкрили рахунок. Гості й надалі володіли ігровою перевагою. Але, на радість вболівальникам, збірній Барського району вдалося розпечатати ворота суперників на фініші гри. 1:1!

Щоб все ж визначити переможця, довелося пробивати післяматчові пенальті. У «футбольній лотереї» більш влучнішими виявилися жмеринчани, які перемогли із рахунком 5:3.

«Ми вирішили пожвавити футбольне життя у Барському районі. Свято футболу проходило в рамках тижня УЄФА в Україні», – сказав Ігор Гатауллін.   

Вболівальники виявилися задоволеними спортивним святом.

«Два роки у нас не відбувалося футбольних заходів такого рівня. Мріємо про відродження аматорської команди у місті, а масові змагання є сходинкою на цьому шляху», – сказав Сергій Пергалюк.    

Свято футболу у Барі Свято футболу у Барі Свято футболу у Барі Свято футболу у Барі Свято футболу у Барі Свято футболу у Барі Свято футболу у Барі Свято футболу у Барі  

Джерело: «Власно інфо»

Читайте також: