Тендітна надія вінницької важкої атлетики

21 Квітня, 2021, 10:07

Вінницька важкоатлетка Тетяна Вітвіцька нещодавно непогано виступила на чемпіонаті України серед юніорок до 20 років. Вихованка МДЮСШ № 5 п’яте місце у найменшій ваговій категорії 45 кг. Тендітна дівчина (перед змаганнями її вага склала 43,2 кг) у ривку підняла 35-кілограмову штангу, у поштовху – 45-кілограмову.

– Тетяна Вітвіцька займається штангою лише із вересня минулого року. Для неї це перший досвід на змаганнях такого рангу. Тому її результат на чемпіонаті України можна вважати дуже непоганим, – каже тренер-викладач міської ДЮСШ № 5 Петро Нагурний. – В нашій МДЮСШ № 5 є й інші сильні штангістки, але вони виступають вже на змаганнях серед дорослих жінок. Приміром, на Кубку України Ірина Слюсаренко посіла третє місце.

Тендітна надія вінницької важкої атлетики

Тетяна Вітвіцька є першокурсницею Вінницького державного педагогічного університету, навчається на факультеті фізичного виховання та спорту. Наразі вона готується до Універсіади України із важкої атлетики, яка пройде у Кам’янці-Подільському (Хмельницька область). Після цього спробує поборотися за медалі на грудневому чемпіонаті України.

Тетяна розповіла, що почала серйозно займатися важкою атлетикою лише після того, як вступила до ВДПУ.

-Навчаючись в школі, я займалася легкою атлетикою. Це мені подобалось, але вже тоді тренер Володимир Іванович Волчанський розгледів в мені талант саме до важкої атлетики. Хоча мені цікаво було виконувати вправи на ривок і поштовх, але я була проти займатися цим постійно. Бо тоді думала, що підіймати штангу – це не жіноча справа, – згадує Тетяна Вітвіцька.

Тендітна надія вінницької важкої атлетики

Все ж тендітна дівчина вирішила спробувати себе в силовому виді спорту.

-З кожним тренуванням мені подобалося все більше і більше. Зараз я рада, що все саме так сталося. І наполегливо працюю, щоб досягти високих результатів. Важка атлетика до душі тим, що це індивідуальний вид спорту, де все залежить тільки від тебе. Також вона розвиває силу. Я вважаю, що жінка не повинна бути слабкою! – підкреслила юна штангістка.

 

Читайте також: