У Хмільнику відкрили спортивний осередок на свіжому повітрі

4 Листопада, 2021, 18:38

У Хмільнику відкрили «Активний парк». Локацією для спортивного дозвілля став парк імені Шевченка – популярне місце серед мешканців. Поруч – старовинний замок, ставки із лебедями, дерев’яні скульптури.

Проєкт «Активні парки – локації здорової України» спрямований на організацію оздоровчої рухової активності. Його мета – зробити спорт доступним для громадян та залучити різні групи населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

У Хмільнику відкрили спортивний осередок на свіжому повітрі

«Активний парк» зробили за особисті кошти меценатів – міського голови Хмільника Миколи Юрчишина і народного депутата України Петра Юрчишина. Задля проведення мешканцями індивідуальних тренувань облаштували комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавку для виконання динамічних вправ, а також гімнастичну зону (вільний простір).

Поруч – ігровий майданчик зі штучним покриттям, майданчик для стрітворкауту, скейт-парк та інші спортивні об’єкти

На території «Активного парку» є й QR-код, аби кожен охочий міг перейти на спеціальний сайт та переглянути відеоуроки з вправами різного рівня складності. Це дозволить кожному самостійно займатися спортом за допомогою онлайн-завдань – у будь-який день та час доби. У «Активного парку» Хмільника вже є координатор. Це Тая Фельдман, яка раніше займалася із молоддю на громадських засадах, а тепер отримала посаду і регулярно проводитиме оздоровчі заходи і руханки для хмельничан.

У Хмільнику відкрили спортивний осередок на свіжому повітрі

На урочистому відкритті «Активного парку» були присутні почесні гості – начальник спортуправління Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА і олімпійський призер із велоспорту Сергій Чернявський, заступник голови ВТО ВФСТ «Колос» і директор СДЮСШОР з легкої атлетики Валерій Швець, директор обласного центру «Спорт для всіх» Андрій Чернявський, депутат обласної ради Тетяна Каменщук, заступник міського голови Хмільника Андрій Сташко, голова Хмільницької РДА Богдан Кузнець.

Валерій Швець і Андрій Чернявський вручили координатору спортивного парку набір інвентарю для занять. А Тая Фельдман пояснила, що її завданням є «підсвітити» нові таланти, заохотити молодь до занять спортом.

Читайте також: