,

У Турбові відкрили спортивний комплекс

15 Жовтня, 2020, 9:27

У святковий день Покрови, день Захисника України, було урочисто відкрито новий спортивний комплекс. Його  реалізовано за проєктом «Реконструкція житлового будинку під побутові приміщення з влаштуванням спортивних майданчиків по вул. Шкільна, 15-а в смт. Турбів Липовецького району Вінницької області».

Основним завданням проєкту стало створення якісно нового об’єкту спортивної інфраструктури на території смт. Турбів, що містить в собі декілька майданчиків для занять різними видами спорту (футболом, баскетболом, волейболом, тенісом), дитячий ігровий майданчик та комплекс побутових приміщень з трибуною на даху.

Проєкт реалізовано впродовж трьох років – з 2-го півріччя 2017 року по завершенню 3-го кварталу 2020 року. Реконструкція колишнього житлового будинку, який наразі є комунальною власністю територіальної громади смт. Турбів, здійснено на загальну вартість близько 5,6 млн. грн.:

– у 2017 р – 1 млн. грн.. держбюджет + 671 тис. грн. місцевий бюджет;

– у 2018 р. – 1,5 млн. грн. держбюджет + 664 тис. грн. місцевий бюджет;

– у 2019 р. – 1 231 тис. грн. місцевий бюджет.

Наразі спортивний комплекс облаштовано трибунами та побутовими приміщеннями для занять спортом (роздягальні, душові, санвузли, комори), навколишню територію облаштовано під спортивні майданчики для занять з футболу, баскетболу, волейболу, тенісу, облаштовано місця паркування автотранспорту, здійснено благоустрій території, забезпечено інформаційний супровід проєкту.

У відкритті нового спортивного комплексу взяли участь: начальник Управління фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації Сергій Володимирович ЧЕРНЯВСЬКИЙ, Голова Липовецької РДА Тарас Ігорович ОЛЕКСЮК, Голова Турбірської сільської Ради Василь Васильович ЗАВАЛЬНЮК та інщі почесні гості.

Головною метою проєкту є зосередження уваги молоді на активному способі життя та змістовному дозвіллі, створення умов для занять спортом виконує мету – виховання здорової нації. Завдяки спільним зусиллям влади й громади тепер школярі та молодь громади у вільний час віддаватимуть перевагу заняттям на спортмайданчиках, тим самим зміцнюючи та гартуючи своє здоров’я!

У Турбові відкрили новий спортивний комплекс У Турбові відкрили новий спортивний комплекс У Турбові відкрили новий спортивний комплекс

Джерело: управління з питань фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації

 

 

Читайте також: