Україна на п’єдесталі, але без вінничан

16 Листопада, 2020, 17:08

Збірна України посіла восьме командне місце на чемпіонаті Європи з велоспорту на треку. В активі українців одна золота, одна срібна та чотири бронзові медалі. Таким чином, наші земляки покращили свій результат трьоїрічної давнини у Берліні. Там вони здобули чотири медалі.

Україна на п’єдесталі, але без вінничан

За кількістю нагород наша збірна розділила четверту позицію з Португалією, в активі якої по два «золота», «срібла» і «бронзи». Командну першість виграла збірна Великої Британії. На її рахунку шість золотих, три срібні та дві бронзові нагороди. Проходила континентальна першість у болгарському місті Пловдив.

– Я радий, що наші спортсмени мають успіхи, – каже Сергій Чернявський, срібний призер Олімпійських ігор з велоспорту-трек 2000-го року, а нині керівник обласного управління з питань фізичної культури та спорту. Втім, чемпіонат Європи проводиться серед спортсменів до двадцяти трьох років. Він має скоріш тренувальний характер. Основне – це чемпіонат світу на якому будуть найсильніші збірні світу – Австралія та Сполучені Штати Америки.

Україна на п’єдесталі, але без вінничан

Голова обласної федерації велоспорту Василь Пастернак результат української збірної оцінює як позитивний, але зазначає, що на чемпіонаті не було низки збірних команд.

– Наприклад, наша жіноча збірна стає третьою у командній гонці, маємо «бронзу», але в гонці брали участь лише чотири команди, – розповідає Василь Пастернак. Особисто я жалкую, що на змагання не потрапив вінничанин Олександр Сметанюк. Він зламав ключицю на відбіркових заїздах, хоча у нього були дуже гарні результати. За рахунок обласного бюджету придбали для нього велосипед. Повинен сказати, що у нас в області перспективний представник будь-якого виду спорту отримує необхідну підтримку.

Читайте також: