,

Вінничанин Борис Максимчук виграв срібло чемпіонату світу з самбо серед майстрів

22 Листопада, 2020, 11:44

Вінницький борець Борис Максимчук здобув свою чергову медаль на світових першостях серед майстрів з самбо. Останній його успіх –  «срібло» всесвітніх змагань у Мінську.

Ще перед стартом турніру Борису Максимчуку довелося добре попрацювати. Зокрема, зігнати вагу, аби потрапити до потрібної категорії.

-Я втратив 6 кг за декілька днів, щоб боротися на чемпіонаті світу з самбо. Зігнав вагу до 74 кг, до змагань важив близько 80 кг, – розповів спортсмен.

На світовому форумі вінничанин провів два поєдинки. Обидва – із представниками ближнього зарубіжжя.

-Першу сутичку я провів із росіянином, бурятом. Це був півфінал, я виграв швидко. В другій сутичці, фінальній, знову суперником став представник Російської Федерації. Я програв через зауваження. Рахунок тоді був по нулям. Ми провозилися в партері всю сутичку. Не встигли і поборотися, – пояснив Борис Максимчук.

Вінничанин Борис Максимчук виграв срібло чемпіонату світу з самбо серед майстрів

На мінському чемпіонаті вінничанин встиг познайомитися і сфотографуватися із легендами українського самбо.

-Познайомився із Віктором Савіновим – багаторазовим чемпіоном світу з самбо. Він зараз дебютував серед майстрів. Тепер Віктор Савінов – світовий чемпіон в усіх вікових категоріях, починаючи від юнаків і до майстрів. Також я завів знайомство із Костянтином Ананченком,    легендою самбо та дзюдо. Він – борець, який ніколи не стомлюється, має надзвичайну витривалість, – ділиться враженнями від знайомства Борис Максимчук.

Вінничанин Борис Максимчук виграв срібло чемпіонату світу з самбо серед майстрів

 

Читайте також: