Вінничанин Віктор Матвіїшен – міжнародний гросмейстер

12 Грудня, 2022, 17:03

Віктор вже четвертий гросмейстер із Вінниці. Раніше таке високе звання отримали Сергій Федорчук, Ілля Нижник і Юлія Швайгер. Всі вони – вихованці Вінницької шахової школи №6, повідомляють на сайті міської ради. До найвищого титулу, якого може досягти шахіст – міжнародного гросмейстера, Віктор почав крокувати із шести років, захищаючи кольори збірної України на юнацьких чемпіонатах Європи та юнацьких чемпіонатах світу з шахів у різних вікових категоріях.

(без назви)

У 2012 році на чемпіонаті Європи серед однолітків до 10 років виборов срібну нагороду. Згодом два роки поспіль у 2013 та 2014 на чемпіонаті Європи із шахів у віковій групі U-12, завойовував найвищий титул чемпіона. А у 2017 році отримав звання міжнародний майстер. На чемпіонаті світу з шахів 2018 року в Греції став срібним призером турніру у віковій групі U-16. Також представляв Україну на шаховій Олімпіаді у віковій категорії U-16 у 2014 та 2018 роках.

Також Віктор Матвіїшен у 2016 році встановив своєрідний рекорд перемог у юнацьких чемпіонатах України з шахів у віковій категорії U-16 у класичних шахах, швидких шахах та блискавичних шахах

У 2020 році Віктор став бронзовим призером чемпіонату України зі швидких шахів серед чоловіків. Також він є багаторазовим стипендіатом міського голови. Його головний тренер – викладач та директор Вінницької шахової школи № 6 Микола Боднар, перший тренер – Валентин Чекай.

Міська дитячо-юнацька спортивна школа №6 – одна з найкращих в Україні. Пріоритетне завдання дня нас – це виховання та розвиток інтелектуальних здібностей учнів, щоб вони надалі демонстрували свої досягнення на міжнародному рівні та славили нашу державу, – зазначає Микола Боднар.

Читайте також: