Вінниччина спортивна. Національний вимір

22 Лютого, 2022, 13:00

ЛЕГКА АТЛЕТИКА. Антон Нагорняк посів друге місце у метанні спису серед юнаків (U18). Результат – 63,78 метрів. Марія Шпатківська у цій же дисципліні стала третьою. Результат – 30,45 м. Свої нагороди подоляни здобули у рамках національної першості в Мукачево. В ній взяли участь прийняли участь 251 спортсмен  з 21 області.

Вінниччина спортивна. Національний вимір

Антон Нагорняк – срібний призер чемпіонату України з легкої атлетики (зліва)

Олексій Кривов’язюк – золотий призер чемпіонату України з бігу на 60 і 200 метрів. Станіслав Блажко на дистанції 60 метрів став третім. Олексій Лясковець виявився кращим у стрибках в висоту. Національна першість з легкої атлетики серед спортсменів не старше 15-ти років відбулась у Києві. У підсумку збірна Вінницької обласної легкоатлетичної школи посіла шосте місце серед 15-ти команд.

СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ. Катерина Дзема виборола перше та друге міся на чемпіонаті України в Сумах. Окрім неї срібну нагороду нашій області принесла Меланія Матвієнко, «бронзу» – Юлія Денисюк. За нагороди чемпіонату та Кубку країни боролися представники тринадцяти областей.

СИЛОВІ ВИДИ. Віталій Коломієць виборов золоту медаль чемпіонату України з пауерліфтингу, який проходив у Коломиї. Спортсмен показав у сумі триборства результат 895 кг (в присіданні – 342.5 кг, у жимі – 230, в тязі – 322.5 кг.). Це дало змогу нашому атлетові відібратися на цьогорічні чемпіонати Європи і Світу. Там же вінничанин Іван Чупринко встановив рекорд країни 300 кг в жимі лежачи при власній вазі 74 кг.

Вінниччина спортивна. Національний вимір

СХІДНІ ЄДИНОБОРСТВА. В обласному центрі відбувся чемпіонат України з Тхеквондо-ІТФ, який зібрав 669 спортсменів з 16 областей. З них 65 захищали спортивну честь Вінниччини. Серед подолян золотими призерами чемпіонату стали: Анастасія Савченко, Дар’я Павленко, Олександр Грищук, Дмитро Саботюк та Віктор Рибаченко. Всі вони вибороли право на участь у чемпіонаті Європи. Сергій Розвадовский посів друге місце і теж виступатиме на міжнародному рівні.

Вінниччина спортивна. Національний вимір

СПОРТ ДЛЯ ВСІХ. Нещодавно у Дніпрі завершився чемпіонат України з бадмінтону серед спортсменів з порушенням слуху. Нашу область представляв«Вінницький регіональний центр Олексій Лясковець. Його спортсмени здобули три переконливі перемоги. Ігор Сенічкін взяв золото у чоловічій парній категорії та срібло в одиночній категорії. Сніжана Чжао та Лаура Волуйко стали срібними призерками у жіночому парному розряді.

Вінниччина спортивна. Національний вимір

ЄДИНОБОРСТВА. В Одесі проходив всеукраїнський турнір з боротьби самбо серед юнаків та дівчат на призи майстрів спорту братів Сабірових. У змаганнях взяли участь 300 юнаків і дівчат із восьми областей України та Молдови.

Подоляни досягли наступних результатів:

1 місце – Олег Кобенда, Антон Пилявець, Світлана Клімова;

2 місце – Юлія Смолій, Максим Гумений, Олександр Беньков;

3 місце -Артем Мрочко, Володимир Дніпровський, Валерія Хоменко.

За матеріалами управління спорту та рухової активності Департаменту гуманітарної політики ОДА

 

Читайте також: