Вінницькі фрі-файтери виграли чемпіонат України, який пройшов у Бучі

10 Травня, 2023, 15:57

У місті-герої Бучі (Київська область) провели чемпіонат України з фрі-файту. Це український різновид змішаних бойових мистецтв. Вінничани здобули вагомі дев’ять нагород різного ґатунку.

За перемогу у Бучі боролися близько 200 спортсменів із 16 обласних збірних. Команду Вінницької області представляли 17 спортсменів. Це були бійці із Вінниці, Стрижавки, Шаргорода і Погребища. Партнерами збірної Вінницької області виступила громадська організація «азовського» руху «Центурія» і компанія Agrokalina. Троє із вінничан стали чемпіонами, ще шість — бронзовими призерами.

Вінницькі фрі-файтери виграли чемпіонат України, який пройшов у Бучі

— Кожен із наших чемпіонів провів понад три важкі поєдинки і продемонстрував високий рівень підготовки. Відзначу вінничанина Володимира Заболотного, який став чемпіоном у престижній віковій категорії 19-20 років і виконав норматив майстра спорту України, — прокоментував тренер Вінницької обласної федерації фрі-файту Дмитро Туз.

Новим головою Вінницької обласної федерації фрі-файту нещодавно став Юрій Васківнюк. Він змінив на цій посаді Вадима Кудіярова, який захищає Україну у лавах ЗСУ

— Вперше після мого обрання на посаду голови вінницька збірна виступала на чемпіонаті України і показала непоганий результат. Тепер будемо прагнути залучати інші клуби і розширювати мережу обласної федерації. Збираємося провести Кубок і чемпіонат області, аби відібрати найкращих бійців і відправляти їх на всеукраїнські змагання, — сказав Юрій Васківнюк.

 

Пресслужба Вінницької обласної федерації фрі-файту

Читайте також: