Вінницькі збірники не поспішають поновлювати тренування, незважаючи на дозвіл Кабміну

27 Квітня, 2020, 9:53

 

Кабінет Міністрів України дозволив тренуватися штатним спортсменам національних збірних в умовах карантину. Але провідні атлети Вінниччини не поспішають поновлювати тренування. Чому так сталося, дізнавався кореспондент сайту Vlasno.info.

Лише на відкритому повітрі

Кабінет Міністрів України дозволив проведення індивідуальних тренувальних занять (біг, ходьба, їзда на велосипеді та інвалідному візку) спортсменам штатних команд національних збірних з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю. У Міністерстві молоді та спорту України пояснили, що йдеться про тренування у безпосередній близькості до свого місця проживання, вздовж вулиць та доріг і лише на відкритому повітрі. При цьому умовою є дотримання рекомендованої соціальної дистанції, забезпечення учасників тренувань засобами індивідуального захисту, а також дотримання санітарних та протиепідемічних заходів та умов карантину, встановлених у населеному пункті.

Немає списку членів штатних збірних

Загалом на Вінниччині близько 130 членів штатних членів збірних України з олімпійських і неолімпійських видів спорту.

Чи почали наші збірники України офіційні тренування в умовах карантину, прокоментував заступник начальника спортуправління Вінницької ОДА Олександр Олійник. Як виявилося, ситуація на сьогодні є ще не до кінця з’ясованою.

–  Чекаємо список спортсменів штатних збірних України. Його має надати профільне Міністерство.  Лише тоді ми зможемо дізнатися, хто із спортсменів має право тренуватися, згідно із постановою Уряду, – сказав Олександр Олійник.

Чи можуть бігати метальники?

Тим часом керівництво Федерації легкої атлетики Вінницької області також чекає роз’яснень від Федерації легкої атлетики України.

–У постанові Уряду йдеться про біг і спортивну ходьбу. Але бігати можуть, наприклад, метальники та представники інших дисциплін, – сказала голова Федерації легкої атлетики Вінницької області Олена Бех. – Серед вінницьких легкоатлетів членів штатної збірної України небагато. Але у нас ще є спортсмени, які рахуються кандидатами та резервом збірної України. Тож ми чекаємо відповіді щодо цього питання від Федерації легкої атлетики України.

Олена Бех

Олена Бех розповіла, що деякі наші легкоатлети й зараз бігають на тихих вулицях.

–Я сама бігаю зранку з онуком, коли ще практично нікого немає на вулиці. При цьому дотримуємося всіх правил та умов карантину, – зазначила пані Бех.

 

Читайте також: