Визначили найкращі спортивні медіа країни

9 Травня, 2021, 8:08

Асоціація спортивних журналістів України (АСЖУ) нагородила переможців премії «Найкращі спортивні медіа України 2020». Експерти визначили переможців  у 22 номінаціях, розподілених за  різними жанрами журналістики та видами ЗМІ.

Найкращі журналісти  отримали оригінальні статуетки, якими їх  нагороджували відомі атлети –  олімпійські чемпіони Юрій Чебан, Юлія Джима, Богдан Макуц, чемпіони світу Жан Беленюк, Ольга Саладуха,  Сергій Конюшок, призерка світових першостей Анастасія Меркушина. Також привітав лауреатів Міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт, надіслав привітання президент НОК України Сергій Бубка.

Найкращим спортивним журналістом країни був визнаний ведучий телеканалу «Київ» Руслан Свірін. Лаври найкращого футбольного журналіста отримав кореспондент сайту Zbirna.com Євген Гресь. Приз за найкраще відео-інтерв’ю отримав Віктор Вацко, а за відео-репортаж – Дмитро Поворознюк. Медіа-подією року експерти визнали документальну стрічку Володимира Мули «ЮКІ», що розповідає історію перемог вільних українців за океаном. Найкращим електронним ЗМІ  визнано веб-сайт Sport.ua, а найкращим друкованим виданням – журнал «Олімпійська Арена».

Спеціальну відзнаку “За мужність та відданість професії” отримала всеукраїнська газета “Спорт-арена”, яка з початком окупації Донбасу підпільно видавалася у Донецьку (зараз редакція працює у Маріуполі).  Найкращим спортивним регіональним проектом оголошено авторську програму Юрія Ілючека Sport Ukraine International з Кропивницького. Разом з тим серед трійки найкращих регіональних проектів опинився сайт «Вінницька Арена», а його колектив претендував на перемогу у номінації.

Найкращим молодим журналістом стала львівська репортерка Алла Васьковська. Преміями за великий внесок у спортивну журналістику були відзначені легенди вітчизняних спортивних медіа Сергій Савелій та Валентин Щербачов.

Також АСЖУ нагородила атлетів, які були визнані Асоціацією найкращими у 2020 році. Жіноча біатлонна четверка отримала відзнаку  «Команда року», за бронзовий успіх на чемпіонаті світу в італійському Антгольці. А найкращою атлеткою минулого року визнали Марину Бех-Романчук, яка зараз готується до Олімпіади на зборі у Туреччині.

Читайте також: