Як реформуватимуть обласний футбол в зв’язку із децентралізацією

25 Квітня, 2021, 14:38

У Вінниці пройшла конференція обласної Асоціації футболу. Перед початком засідання провели жеребкування півфіналів обласного Кубку. У них  «Орлівка» зіграє проти «Факела» (Липовець), «Моноліт» (Козятин) – проти «ГлаввДора» (Жмеринський район). Планується, що матчі відбудуться 4 і 19 травня.

Як реформуватимуть обласний футбол в зв’язку із децентралізацією

Вів конференцію голова обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін. Також до президії запросили директора юридичного департаменту Української асоціації футболу Ігоря Грищенко, який передав вітання від голови УАФ Андрія Павелка.

Хвилиною мовчання згадали ветеранів місцевого футболу, які пішли із життя за останній рік. А також вручили спеціальні відзнаки УАФ особистостям, які мають значні заслуги щодо розвитку гри № 1 на Вінниччині. Серед нагороджених виявилися голова Вінницької територіальної організації ФСТ «Колос» Сергій Татусяк, відомий у минулому футболіст «Ниви» і нинішній функціонер Вінницької міської федерації футболу Андрій Веретинський, голова Козятинської міської федерації Олександр Шевчук тощо.

Про виконану у 2020 році роботу прозвітував спортивний директор обласної Асоціації футболу Ігор Павленко.

Він розповів, що в новому аматорському чемпіонаті Вінниччини грають 15 колективів. Паралельно відбуваються обласні баталії серед жінок і дівчат, ветеранів, дітей у різних категоріях. Обласна Асоціація футболу підтримує Всеукраїнські змагання серед учасників АТО (ООС), Спецолімпіаду для людей з особливими потребами. Протягом року школам, ДЮСШ, районним і міським федераціям футболу було передано півтисячі м’ячів.

Як реформуватимуть обласний футбол в зв’язку із децентралізацією

Голова  обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін презентував нових асоційованих членів, яких згодом затвердили шляхом голосування. Це місцеві осередки Всеукраїнської асоціації жіночого футболу, Української асоціації електронного футболу і Вінницька асоціація дитячого футболу, яка опікується проведенням популярних масових турнірів «Utmost Cup».

Йшлося про залучення нових членів ОАФ в світлі адміністративно-територіальної реформи та УАФ. Зокрема, було вирішено сприяти у створенні футбольних осередків не лише в містах і районах, але й в територіальних громадах Вінниччини.

Ця тема викликала жваве обговорення на конференції. Виступили голова Козятинської міської федерації Олександр Шевчук, голова Вінницької міської федерації Дмитро Руденко, голова Шаргородської районної федерації і водночас директор ДЮСШ Іван Палій. Наприклад, пан Палій нагадав, що Шаргородщина розділилася на три великі територіальні громади. Тепер Мурафа і Джурин розвиватимуть спорт № 1 окремо від Шаргороду, що викликатиме певні складнощі.

На конференції було вирішено розробити до вересня цього року та винести на розгляд органів місцевої влади Програму розвитку футболу на Вінниччині на 2022-2027 роки. Ця робота раніше була тимчасово призупинена у зв’язку із форс-мажорними обставинами (пандемією). Також вирішили виділити безповоротну фінансову допомогу від ОАФ районним та міським федераціям футболу.

 

Читайте також: