“Зелено-білі” залишаються без тренера та двох гравців

5 Листопада, 2021, 19:14

На цьому тижні вінницьку Ниву покинуло одразу 2 гравці – Дмитро Козьбан і Олександр Борячук. А також головний тренер вінничан Володимир Циткін. Офіційні канали клубу повідомили, що всі кадрові зміни відбулись за згодою сторін.

– Команді нині потрібні зміни. Тому я ухвалив рішення піти з посади головного тренера. – сказав Циткін.

Хоча ці новини і шокували вінницького вболівальника, але ми пропонуємо свій погляд на цю ситуацію.

Володимир Циткін

Зовсім неважко здогадатись, чому, не дочекавшись зимового міжсезоння, Володимир Циткін вирішив покинути пост головного тренера вінницької “Ниви”. Перш за все, це затяжна безвиграшна серія клубу, яка досягнула позначки 7-ми матчів (не рахуючи перенесеної зустрічі проти “ЛНЗ” через спалах коронавірусної інфекції).

"Зелено-білі" залишаються без тренера та двох гравців

Наступне, травма граючого президента клубу, котрий виступав головним голеадором вінничан на початку сезону, наводячи жах на своїх суперників. І, підвівши умовну лінію, допишу сюди ще фізичний спад більшості гравців, які не могли повноцінно замінити своїх партнерів по команді у надважливих матчах.

Але давайте спробуємо розкласти все “по полицях”. Очоливши вінницьку “Ниву” минулої зими, Володимир Борисович провів масштабну “чистку” в її лавах у стилі Карло Анчелотті. Повернення Гурідова та Маляренка, вважаю, значним плюсом. Втрата Підопригори, Зугравого, лава запасних для Федорука та Осмоловського явно породжували питання серед піднесеного настрою вболівальників перед продовженням сезону. Але і вони поступово зникали, коли навесні один за одним “каткувались” суперники вінничан в чемпіонаті (львівські “Карпати”, дублі “Волині” та “Оболоні”, “Епіцентр”, “Рубікон”). Були, скажемо, і важкі в’язкі матчі (поразка від “Буковини” в Чернівцях та від хмельницького “Поділля”), але і 4:1 з лідером турнірної таблиці “Ужгородом” виглядали просто неймовірно.

Безумовно, спілкуючись з футболістами, 10 з 10 скажуть вам, що Володимир Борисович – Людина з великої літери та першокласний фахівець

Серед цього всього у мене, та й в більшості адекватних вболівальників, виникає лише одне питання – чому в матчі проти “Епіцентру” була зроблена лише одна заміна!? Яка, до слова, є повністю виправданою: невражаючого Бондаря замінив Громок, який ударом зі штрафного вивів “Ниву” в лідери голом “в роздягальню”. Можливо, варто було ризикнути і спробувати врятувати матч!?

Втім, після бою кулаками не махають, а, станом на сьогодні, вінницька “Нива” готується до матчу з “Любомиром” (Ставище) під керівництвом помічника головного тренера Валентина Вишталюка. Також сфокусуємо свій погляд і на Олегові Остапенку, яким надалі буде його рішення?

Але не будемо розчаровуватись раніше часу. Віримо, що з Володимиром Борисовичем ми ще попрацюємо в майбутньому. Тому не кажемо йому “Прощавайте”, а скажемо “До наступної зустрічі”

Дмитро Козьбан

Рішення покинути стан вінничан виглядає цілком зрозумілим, якщо слово “логічним” буде здаватись нам занадто самовпевненим. У 9-ти матчах досвідчений нападник відмітився лише однією результативною передачею.

"Зелено-білі" залишаються без тренера та двох гравців

Але! Давайте подивимось на це з іншої сторони. Перехід Дмитра Козьбана в “Ниву” надихав вболівальників на агресивний атакуючий футбол в два чистих форварда : Загорулько – Козьбан + Браславський на підхваті, а також Маляренко, який своєю універсальністю довів роками раніше, що може зіграти будь-де. В результаті, такі сподівання себе не виправдали, ще й до всього Браславський вирішив взяти паузу (прощального слова він так і не сказав).

Тому робимо висновки, панове! Але серед цього всього мені таки вдається розгледіти декілька позитивних моментів. Свої шанси отримають номінальні форварди Антон Брижчук та юний Володиир Мулик

Олександр Борячук

Сміливо можна назвати Борячука-старшого досвідченим бійцем Другої ліги. Бойовий настрій, вогонь в очах, добре поставлений удар. Один з тих гравців, які заслуговують спробувати свої сили в дивізіоні класом вище та рости разом з командою на новому для себе рівні.

"Зелено-білі" залишаються без тренера та двох гравців

Продовжуючи роздавати компліменти Олександру Борячуку , хочу відмітити той факт, що минулий сезон лівий крайній захисник відіграв доволі пристойно, десь на такій же ноті розпочавши і сезон теперішній…

А ось тут і розпочинається найцікавіше. Зрозуміло, що конкуренцію в Костюка Олександр виграє за рахунок досвіду та футбольної “наглості”, а ось підписання Слінкіна стало для Алекса, чомусь, справжньою катастрофою. Не хочеться наголошувати, що в цьому, можливо, замішане також офіційне працевлаштування в Обленерго (про яке, до речі, в одній з трансляцій наголошував Андрій Сеньків, коментуючи матч “Оболонь”-2 – “Нива”), але найбільший мінус, про який можу стверджувати – спад ігрового тонусу.

Аргументувати? Будь ласка:

Згадуємо матч проти львівських “Карпат”. Саме “свіжий” Борячук, вийшовши на заміну, програє спурт Галенкова, який знатно докучав 60+ хвилин Слінкіну. Здавалось би дрібниця, так? Але один епізод і вирішив долю моменту

Висновки робимо самі…

Автор – член Асоціації спортивних журналістів Вінниччини Андрій Пацановський

Читайте також: